Starfield - vajon megjelenik a Bethesda új játéka 2021-ben? - konzolgamer.hu
Starfield – vajon megjelenik a Bethesda új játéka 2021-ben?

Starfield – vajon megjelenik a Bethesda új játéka 2021-ben?

Action Adventure

Egy hónap sincs már az idei E3-ig, ahol az Xbox és a Bethesda valószínűleg egy kisebb tűzijátékot tart majd. Mindenki azt próbálja kitalálni, hogy vajon mikor érkezhet a Bethesda több éve készülő új IP-je, a Starfield. Megpróbáltuk összegyűjteni egy cikkben amit eddig tudunk.

Ez az első játék az utóbbi 25 évben a Bethesdától ami nem Fallout, vagy Elder Scrolls. A megálmodója Todd Howard aki egyben a Bethesda élén is áll. Magáról a játékról egyelőre nem sokat tudni, valahol ez teszi különösen izgalmassá, a hivatalos elmondás alapján egy űrben játszódó RPG lesz. Az egyetlen előzetes ami hivatalos forrásból érkezett még a 2018-as E3 keretében került bemutatásra, azóta semmilyen új információt nem érkezett hivatalos forrásból. Íme az előzetes:

 

A csend először a tavalyi évben tört meg, miután pár kép kiszivárgott, de senki nem tudta valódiak-e:

Az utóbbi pár hétben azonban több pletyka is szárnyra kapott, egyre több nem hivatalos forrás beszél arról, hogy a játékot az idei E3 keretében leplezik le. Szintén egyre több hír szól arról, hogy még az idei évben megjelenhet, míg mások szerint a dátum valahol 2022-ben lesz. Az insiderek nagy része egyetért abban, hogy a játék Xbox exkluzív lesz és az első naptól elérhető lesz Game Pass előfizetéssel. Az exkluzivitást szinte mi is biztosra vesszük a tavalyi felvásárlás után, amelynek során a Microsoft potom 7.5 milliárd dollárért felvásárolta a ZeniMax Media-t, amelynek kötelékébe tartozik a Bethesda.

Május elején elkezdtek képek szivárogni a Bethesda szerveréről (véletlenül?), valamint egy fejlesztőtől. Többen felfigyeltek egy kérdőívre is a Bethesda oldalán, amely arról érdeklődött, hogy mennyi időt töltenek a játékosaik “karakterük, otthonuk vagy űrhajójuk építésével”. A képek alapján a játékban több frakció is helyet kap majd, ahogy azt a BGS játékokban már megszokhattuk.

A kiszivárgott képek, amelyek még szintén a 2018-as build részei:

Frissítés: május 20-án Jason Schreier is csatlakozott azon népes táborhoz, akik megszólaltak a Starfield kapcsán. Ő volt az, aki a Fallout 76 megjelenése előtt kiszivárogtatta azt, hogy a játék először a széria során nem single player lesz, hanem multiplayer, ráadásul online only. Véleménye teljesen ellentmond az eddigi pletykáknak, szerinte a Starfield csak a jövő év második felében reális:

Megosztás

Ajánlott cikkek

Xbox Game Pass: augusztus

Xbox Game Pass: augusztus

Bejelentették az első adagot azokból a játékokból, amelyek augusztus folyamán érkeznek a Game Pass előfizetésbe. A lista még nem teljes, várhatóan augusztus közepén kerül bejelentésre a következő csomag. A húzónév ezúttal a Hades, ami augusztus 13-án jelenik meg. A lista nem tartalmazza az EA Play-be bekerülő címeket, ahová augusztus 10-én érkezik a Dirt 4, a […]

Tovább
Xbox Game Pass: a második adag júliusra

Xbox Game Pass: a második adag júliusra

Ha kedd, akkor Xbox. Megérkezett a második adag azokból a játékokból, amelyek júliusban kerülnek be a Game Pass előfizetésbe, a két legnagyobb név a Microsoft Flight Simulator és a The Ascent. A Battlefield V már a mai naptól játszható a cloud szolgáltatáson keresztül, a Cris Tales szintén a mai naptól elérhető konzolon, PC-n és cloudban. […]

Tovább